iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Gulasz mięsny z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Gulasz z dużą ilością warzyw korzennych . Pasuje na obiad , podajemy z ryżem, ziemniakami , kaszami lub pieczywem.

Gulasz mięsny z warzywami

Składniki:

Gulasz mięsny z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Gulasz mięsny z warzywami
Czosnek obieramy i siekamy, cebule kroimy w kostkęPor myjemy i kroimy w plastry.Łopatkę kroimy w kostkę . Solimy do smaku, doprawiamy pieprzem i papryka słodką . Na dużej patelni rozgrzewamy olej i masło. Smażymy mięso na złoto.. Do mięsa dokładamy czosnek i cebulę. Seler, marchew obieramy i kroimy w plasterki. Na patelnie dokładamy pokrojone warzywa. Mieszamy obsmażamy kilka chwil. Posypujemy mąką - mieszamy. Następnie podlewamy woda lub bulionem i dusimy do miękkości. Doprawiamy tymiankiem ,sola ,pieprzem do smaku.