marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Gulasz na winie.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Oczyścić warzywa,pokroić na kawałki,cebulę posiekać.Rozgrzać olej i usmażyć mięso,dodać cebulę,doprawić.Podlać winem i rosołem i dusić ok.1h

Gulasz na winie.

Składniki:

Gulasz na winie.

 

  • 60 dag.mięsa wołowego i wieprzowego,
  • 20 dag.marchewki,
  • 10 dag.cebuli,
  • 25 dag.porów,
  • 3 łyżki oleju,
  • 2 szklanki rosołu,
  • 20 dag.selera naciowego,
  • 1 szklanka białego wina,
  • 2-3 łyżki mąki.

Sposób przygotowania:

Gulasz na winie.
Oczyścić marchewkę,pory i seler.Cebulę obrać i posiekać.W bryt-
-fance rozgrzać olej i smażyć na nim mięso porcjami,dodać cebulę i smażyć chwilę z mięsem.Doprawić solą i pieprzem,oprószyć mąką,zasmażyć.Podlać winem i rosołem,zagotować.Dusić pod
przykrywką ok.godziny.Pod koniec ponownie doprawić.Danie ude-
-korować liśćmi selera naciowego.