joaska500

joaska500

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 283]

Gulasz paprykowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pomysł na bardzo sycący, zimowy obiad :)

Gulasz paprykowy

Składniki:

Gulasz paprykowy

 

  • 50 dag karkówki
  • 3 czerwone papryki
  • woreczek ryżu
  • 2 ząbki czosnku
  • cebula
  • olej
  • 1 szklanka bulionu
  • 4 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Gulasz paprykowy
Mięso myjemy i osuszamy. Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Cebulę i czosnek obieramy i siekamy. Papryki myjemy, usuwamy gniazda nasienne a miąższ kroimy w paski. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry. Mięso z cebulą smażymy przez ok 15 minut na rozgrzanym oleju. Dodajemy paprykę, pieczarki i czosnek. Doprawiamy do smaku. Mieszamy z koncentratem, bulionem i ryżem. Smacznego :)