justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Gulasz paprykowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Gulasz pasuje niemal do wszystkiego, można go podać z ziemniakami, plackiem ziemniaczanym, z kaszą, czy też z ryżem.

Gulasz paprykowy

Składniki:

Gulasz paprykowy

 

Sposób przygotowania:

Gulasz paprykowy
Mięso umyte i osuszone kroimy w większą kostkę i doprawiamy solą i pieprzem. Cebulę należy pokroić w piórka i podsmażyć.

Do cebuli dodajemy mieloną paprykę. Mięso należy przełożyć do garnka i zalać wodą, tak aby mięso się przykryło. Dodajemy listek laurowy , a następnie dusimy na małym ogniu.

Po około godzinie dodajemy pokrojoną w paski paprykę łącznie z pepperoni. Dodajemy pokrojony w plasterki czosnek. Dusimy gulasz do momentu, aż mięso będzie miękkie.

Sos można zaprawić odrobiną mąki i śmietany.