Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Gulasz paprykowy z indykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Smaczny i kolorowy gulasz z papryką i warzywami, w sam raz na obiad. Warto go przygotowac. Polecam gorąco.

Gulasz paprykowy z indykiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz paprykowy z indykiem

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz paprykowy z indykiem
Mięso pokrój w grubszą kostkę. Oprósz mąką. Podsmaż na maśle. Do mięsa wlej 1 litr wody. Dodaj liście laurowe, ziele angielskie, kminek, paprykę mieloną oraz przyprawę uniwersalną. Gotuj na małym ogniu około 40 minut. Papryki oczyść z gniazd nasiennych, pokrój w kostkę. Cebulę, pieczarki, marchewkę oraz pietruszkę obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Wszystkie przygotowane warzywa dodaj do gulaszu. Gotuj do momentu aż mięso i warzywa będą miękkie. Gulasz dopraw do smaku solą, pieprzem oraz majerankiem. Podawaj ze świeżym pieczywem.
Gulasz paprykowy z indykiem
Mięso pokrój w grubszą kostkę. Oprósz mąką. Podsmaż na maśle.
Gulasz paprykowy z indykiem
Do mięsa wlej 1 litr wody. Dodaj liście laurowe, ziele angielskie, kminek, paprykę mieloną oraz przyprawę uniwersalną. Gotuj na małym ogniu około 40 minut.
Gulasz paprykowy z indykiem
Papryki oczyść z gniazd nasiennych, pokrój w kostkę.
Gulasz paprykowy z indykiem
Cebulę, pieczarki, marchewkę oraz pietruszkę obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Wszystkie przygotowane warzywa dodaj do gulaszu. Gotuj do momentu aż mięso i warzywa będą miękkie.