pycia9

pycia9

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 76]

Gulasz po meksykańsku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 539
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczny gulasz z piersi kurczaka w stylu meksykańskim z chipsami z tortilli.

Gulasz po meksykańsku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz po meksykańsku

 

  • filet z piersi kurczaka 430g
  • por 2 szt.
  • fasola czerwona w puszce 1 szt.
  • przyprawa do gyrosa 4 łyżeczki
  • ketchup 500g
  • tortilla wraps 1 opakowanie
  • olej 3 łyżki

 

Sposób przygotowania:

Gulasz po meksykańsku
Mięso umyj i osusz, pokrój na kawałki. Wymieszaj z 2 łyżeczkami przyprawy do gyrosa. Pory oczyść i poktój w plastry. W garnku rozgrzej olej i usmaż mięso. Dodaj porę i smaż przez chwilę (około 5 min). Dodaj odsączoną fasolę, ketchup, 2/3 szklanki wody i wsyp 2 łyżeczki przyprawy gyros. Dokładnie wymieszaj i gotuj przez 10 min. Tortille wraps potnij na trójkąty i ułóż na blasze. Włóż do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 stopni na kilka minut. Gulasz przełóż do miseczki, podawaj z chipsami tortilli.
Gulasz po meksykańsku
podsmażamy mięso przyprawione przyprawą do gyrosa
Gulasz po meksykańsku
do mięsa dodajemy pora pokrojonego w plasteki
Gulasz po meksykańsku
po kilku minutach dodajemy resztę składników i mieszamy
Gulasz po meksykańsku
w piekatnku przygotowujemy chipsy z tortilli