carmen1051

carmen1051

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 115]

Gulasz po węgiersku z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczny i pikantny gulasz

Gulasz po węgiersku z kurczaka

Składniki:

Gulasz po węgiersku z kurczaka

 

  • 2 filety z kurczaka
  • 3 cebule
  • łyzeczka słodkiej mielonej papryki
  • łyżeczka ostrej mielonej papryki
  • pieprz, sól
  • 4 pomidory
  • 2 łyzki keczupu

Sposób przygotowania:

Gulasz po węgiersku z kurczaka
Mięso myjemy i kroimy w gruba kostkę. Opruszamy papryka słodką i ostrą i odstawiamy. Cebule obieramy, kroimy w drobną kostkę i przesmażamy aż się zeszkli.Mięso podsmażamy z każdej strony na złoty kolor. Cebule i mięso przekładamy do garnuszka. Całość zalewamy ok 2 szklankami wody i dusimy na małym ogniu. Pomidory parzymy wrzątkiem i obieramy ze skórki. Wyjmujemy miąższ, kroimy w kostke lub paski i dodajemy do garnuszka z mięsem. Dodajemy keczup, doprawiamy solą i pieprzem. Całośc dusimy pod przykryciem ok 15 minut. Posypujemy bazylią.