Strona główna Gulasz po węgiersku z kurczaka

Gulasz po węgiersku z kurczaka

Kurczak « poprzedni | następny »
carmen1051 - Przepis na: Gulasz po węgiersku z kurczaka offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 115
Gulasz po węgiersku z kurczaka
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Smaczny i pikantny gulasz


trudność: łatwe
czas:

Gulasz po węgiersku z kurczaka - SKŁADNIKI:

  • 2 filety z kurczaka
  • 3 cebule
  • łyzeczka słodkiej mielonej papryki
  • łyżeczka ostrej mielonej papryki
  • pieprz, sól
  • 4 pomidory
  • 2 łyzki keczupu

Gulasz po węgiersku z kurczaka - PRZYGOTOWANIE:

Mięso myjemy i kroimy w gruba kostkę. Opruszamy papryka słodką i ostrą i odstawiamy. Cebule obieramy, kroimy w drobną kostkę i przesmażamy aż się zeszkli.Mięso podsmażamy z każdej strony na złoty kolor. Cebule i mięso przekładamy do garnuszka. Całość zalewamy ok 2 szklankami wody i dusimy na małym ogniu. Pomidory parzymy wrzątkiem i obieramy ze skórki. Wyjmujemy miąższ, kroimy w kostke lub paski i dodajemy do garnuszka z mięsem. Dodajemy keczup, doprawiamy solą i pieprzem. Całośc dusimy pod przykryciem ok 15 minut. Posypujemy bazylią.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gulasz po węgiersku z kurczaka  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
Mięso z kurczaka z cukinią i grzybami Mięso z kurczaka w majonezowej panierce Pałki z kurczaka z sosem
Pierś z kurczaka z bazylią i musztardą Kukurydziane skrzydełka Pieczone skrzydełka z kurczaka
Udko z kurczaka w majonezowo-czosnkowej marynacie Drobiowa rolada z ogórkiem i pieczarkami Grillowane piersi z kurczaka
Udka w panierce z płatków Placki z kurczaka z brokułem i słonecznikiem Czosnkowo-tymiankowy kurczak

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane