Strona główna Gulasz po węgiersku z kurczaka

Gulasz po węgiersku z kurczaka

Kurczak « poprzedni | następny »
carmen1051 - Przepis na: Gulasz po węgiersku z kurczaka offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 115
Gulasz po węgiersku z kurczaka
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Smaczny i pikantny gulasz


trudność: łatwe
czas:

Gulasz po węgiersku z kurczaka - SKŁADNIKI:

  • 2 filety z kurczaka
  • 3 cebule
  • łyzeczka słodkiej mielonej papryki
  • łyżeczka ostrej mielonej papryki
  • pieprz, sól
  • 4 pomidory
  • 2 łyzki keczupu

Gulasz po węgiersku z kurczaka - PRZYGOTOWANIE:

Mięso myjemy i kroimy w gruba kostkę. Opruszamy papryka słodką i ostrą i odstawiamy. Cebule obieramy, kroimy w drobną kostkę i przesmażamy aż się zeszkli.Mięso podsmażamy z każdej strony na złoty kolor. Cebule i mięso przekładamy do garnuszka. Całość zalewamy ok 2 szklankami wody i dusimy na małym ogniu. Pomidory parzymy wrzątkiem i obieramy ze skórki. Wyjmujemy miąższ, kroimy w kostke lub paski i dodajemy do garnuszka z mięsem. Dodajemy keczup, doprawiamy solą i pieprzem. Całośc dusimy pod przykryciem ok 15 minut. Posypujemy bazylią.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gulasz po węgiersku z kurczaka  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
Sałatka z chipsami Pierś z kurczaka w kurkach Schab z wędzonym kurczakiem
Pierś z kurczaka zapiekana z kalarepką Sałatka z miodowym kurczakiem Obiad z jednej blachy: ziemniaki,kurczak i papryka
Fileciki z cebulką Glazurowane udka z kurczaka Pierś z kurczaka z makaronem
Polędwiczki z kurczaka w sosie Mini roladki z grillowaną dynią i serem Dewolaj z musztardą miodową

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane