Strona główna Gulasz po węgiersku z kurczaka

Gulasz po węgiersku z kurczaka

Kurczak « poprzedni | następny »
carmen1051 - Przepis na: Gulasz po węgiersku z kurczaka offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 115
Gulasz po węgiersku z kurczaka
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Smaczny i pikantny gulasz


trudność: łatwe
czas:

Gulasz po węgiersku z kurczaka - SKŁADNIKI:

  • 2 filety z kurczaka
  • 3 cebule
  • łyzeczka słodkiej mielonej papryki
  • łyżeczka ostrej mielonej papryki
  • pieprz, sól
  • 4 pomidory
  • 2 łyzki keczupu

Gulasz po węgiersku z kurczaka - PRZYGOTOWANIE:

Mięso myjemy i kroimy w gruba kostkę. Opruszamy papryka słodką i ostrą i odstawiamy. Cebule obieramy, kroimy w drobną kostkę i przesmażamy aż się zeszkli.Mięso podsmażamy z każdej strony na złoty kolor. Cebule i mięso przekładamy do garnuszka. Całość zalewamy ok 2 szklankami wody i dusimy na małym ogniu. Pomidory parzymy wrzątkiem i obieramy ze skórki. Wyjmujemy miąższ, kroimy w kostke lub paski i dodajemy do garnuszka z mięsem. Dodajemy keczup, doprawiamy solą i pieprzem. Całośc dusimy pod przykryciem ok 15 minut. Posypujemy bazylią.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gulasz po węgiersku z kurczaka  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
Roladki z piersi kurczaka z papryką i z szynką Potrawka z kurczaka z papryką Pierś zapiekana pod beszamelem z leśnymi grzybami
Roladki drobiowe z brokułem Udka w czerwonym curry z morelami Placuszki z mięsem i boczniakami
Zupa krem Eli z kalarepy Kurczak z pomidorami suszonymi  cherry Zupa Eli z kalarepy z grysikiem
Mięso z kurczaka w pikantnej panierce Mięso z kurczaka w sosie słodko-kwaśnym Udko faszerowane grzybami i jabłkiem

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane