dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Gulasz pomidorowo-paprykowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Prosty w przygotowaniu i smaczny gulasz.

Gulasz pomidorowo-paprykowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz pomidorowo-paprykowy

 

Sposób przygotowania:

Gulasz pomidorowo-paprykowy
Mięso płuczemy, oczyszczamy i kroimy w zgrabną kostkę. Mięso obsmażamy na złoty kolor ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju i przekładamy do garnka. Na tym samym tłuszczu złocimy posiekaną cebulę i dodajemy do mięsa. Całość zalewamy wodą. Dodajemy pokruszone kostki, liście, pieprz czarny oraz paprykę. Dusimy do miękkości co jakiś czas mieszając. Pod koniec dodajemy koncentrat oraz sól, pieprz i chili do smaku. Smacznego.
Gulasz pomidorowo-paprykowy
Oczyszczonę, osuszonę mięso kroimy w kostkę.
Gulasz pomidorowo-paprykowy
Mięso obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu i przekładamy do garnka.
Gulasz pomidorowo-paprykowy
Obraną i posiekaną cebulę złocimy i dodajemy do mięsa.
Gulasz pomidorowo-paprykowy
Do mięsa dodajemy przyprawy i dusimy do miękkości.