Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Gulasz warzywno - drobiowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny gulasz warzywno drobiowy z dodatkiem kaszy jęczmiennej. Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem. Smaczne danie jednogarnkowe.

Gulasz warzywno - drobiowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz warzywno - drobiowy

 

  • 2 woreczki kaszy jęczmiennej
  • 400g filetów z kurczaka
  • papryka
  • 7 pieczarek
  • 2 marchewki
  • 1 cebula
  • 5 łyżek kukurydzy
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki przecieru pomidorowego
  • natka pietruszki
  • olej
  • sól , pieprz, przyprawa do kurczaka.
  • kostka rosołowa

Sposób przygotowania:

Gulasz warzywno - drobiowy
Kaszę gotujemy na sypko w osolonej wodzie.

Warzywa obieramy i myjemy. Cebulę i czosnek siekamy i szklimy na oleju. Marchewkę i paprykę kroimy w kostkę. Pieczarki w plasterki. Mięso kroimy na paseczki bądź kostkę oprószamy przyprawą do kurczaka i wkładamy do lodówki na 30 minut, Następnie smażymy na oleju.

Do kurczaka dodajemy warzywa , podlewamy niewielką ilością wody i dodajmy kostkę. Dusimy 15 minut. Dodajemy odsączoną kukurydzę i przecier. Doprawimy do smaku.

Podajemy z kaszą.
Gulasz warzywno - drobiowy
Mięso kroimy na paseczki bądź kostkę oprószamy przyprawą do kurczaka i wkładamy do lodówki na 30 minut,
Gulasz warzywno - drobiowy
Cebulę i czosnek siekamy i szklimy na oleju
Gulasz warzywno - drobiowy
Do kurczaka dodajemy warzywa , podlewamy niewielką ilością wody i dodajmy kostkę. Dusimy 15 minut
Gulasz warzywno - drobiowy
Dodajemy odsączoną kukurydzę i przecier. Doprawimy do smaku. Podajemy z kaszą.