CORAL

CORAL

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 181]

Gulasz warzywny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Gulasz warzywny gotowany na parze, zdrowy i smaczny. Doskonale komponuje się z ryżem i młodymi ziemniakami, ale oczywiście można go jeść i bez żadnych dodatków.

Gulasz warzywny

Składniki:

Gulasz warzywny

 

Sposób przygotowania:

Gulasz warzywny
Papryki myjemy, wydrążamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Ogórek myjemy, obieramy i kroimy w plasterki. Cebulę, obieramy i kroimy w kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę.

Kalarepkę myjemy i kroimy w większą kostkę.

Do garnka gotowania na parze, wkładamy najpierw kawałki papryki. Gotujemy ok. 10 minut.

Następnie dodajemy, ogórki, cebulę, kalarepkę, czosnek i mrożoną fasolkę, posypujemy majerankiem i bazylią. Dalej gotujemy około 15 minut. Na 5 minut przed końcem gotowania, dodajemy cząber ( wcześniej podany lubi nadawać goryczkę ).

Gulasz przekładamy do misek, możemy podlać wodą z gotowania i ew. doprawić pieprzem.