Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Gulasz warzywny a'la leczo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Bardzo smaczny gulasz warzywny.

Gulasz warzywny a'la leczo Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz warzywny a'la leczo

 

Sposób przygotowania:

Gulasz warzywny a'la leczo
Przygotowujemy wszystkie składniki potrzebne do przygotowania gulaszu. Warzywa dokładnie myjemy. Paprykę obieramy, oczyszczamy z nasion i kroimy w cienkie paseczki. Ogórki obieramy i kroimy w półplasteki. Z pomidorów usuwamy miąższ, kroimy na niewielkie kawałki. Kiełbasę obieramy i kroimy w półplasteki, podsmażamy na tłuszczu razem z posiekaną cebulą. Następnie wrzucamy paprykę oraz ogórki. Dokładnie mieszamy i dusimy około 20 minut na niewielkim ogniu. Po tym czasie wrzucamy pomidory i dusimy jeszcze około 10 minut. Doprawiamy do smaku pieprzem oraz solą. Podajemy z ryżem lub świeżym pieczywem.
Gulasz warzywny a'la leczo
Przygotowujemy wszystkie składniki potrzebne do przygotowania gulaszu.
Gulasz warzywny a'la leczo
Paprykę obieramy, oczyszczamy z nasion i kroimy w cienkie paseczki. Ogórki obieramy i kroimy w półplasteki. Z pomidorów usuwamy miąższ, kroimy na niewielkie kawałki.
Gulasz warzywny a'la leczo
Kiełbasę obieramy i kroimy w półplasteki, podsmażamy na tłuszczu razem z posiekaną cebulą.
Gulasz warzywny a'la leczo
Następnie wrzucamy paprykę oraz ogórki. Dokładnie mieszamy i dusimy około 20 minut na niewielkim ogniu. Po tym czasie wrzucamy pomidory i dusimy jeszcze około 10 minut.