ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Gulasz warzywny z fasolką szparagową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Znakomita potrawa na obiad w upalne dni. Lekka i sycąca.

Gulasz warzywny z fasolką szparagową Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz warzywny z fasolką szparagową

 

Sposób przygotowania:

Gulasz warzywny z fasolką szparagową
Cebule obieramy i siekamy w kostkę. W rondlu rozpuszczamy masło i wrzucamy posiekaną cebulę. Smażymy ją aż będzie szklista. Dodajemy wtedy pokrojoną w paski cukinię i dusimy wszystko pod przykryciem kilka minut. Następnie dodajemy obrane wcześniej ze skórki i pokrojone w kawałki pomidory. Dusimy wszystko kolejne kilka minut. W międzyczasie podgotowujemy fasolkę w lekko osolonej wodzie. Gdy już lekko zmięknie, odcedzamy i wrzucamy do reszty warzyw. Wszystko doprawiamy solą i pieprzem i dusimy aż wszystkie warzywa będą miękkie. Gulasz można podać z gotowanym makaronem, ryżem lub ziemniakami. Smacznego!
Gulasz warzywny z fasolką szparagową
Pomidory obieramy ze skórek przed dodaniem ich do potrawy.
Gulasz warzywny z fasolką szparagową
Fasolkę należy podgotować nim dodamy ją do reszty warzyw.
Gulasz warzywny z fasolką szparagową
Dusimy wszystko na niewielkim ogniu mieszając od czasu do czasu.
Gulasz warzywny z fasolką szparagową
W ostatnim etapie dodajemy fasolkę do reszty i wszystko dusimy aż warzywa zmiękną.