Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Gulasz wg Megg

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Mój ulubiony gulasz wieprzowy

Gulasz wg Megg Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz wg Megg

 

  • 40 dag łopatki
  • 1 cebula
  • 0,5 l wody
  • 1/2 kostki rosołowej
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżeczki przyprawy do gulaszu
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki
  • pieprz, sól

Sposób przygotowania:

Gulasz wg Megg
Wodę zagotowujemy z kostką rosołową. Mięso myjemy, kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju, a następnie dodajemy do przygotowanego wywaru. Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę i szklimy ją na oleju pozostałym po smażeniu mięsa, a następnie dodajemy do wywaru. Wszystko mieszamy, dodajemy koncentrat pomidorowy, wszystkie przyprawy i dusimy na małym ogniu ok. 40 min aż mięso będzie miękkie a sos zgęstnieje. Gotowy gulasz można podawać z kaszą gryczaną i ogórkami kiszonymi. Smacznego!
Gulasz wg Megg
Gulasz wg Megg
Gulasz wg Megg
Gulasz wg Megg