Strona główna Gulasz wieprzowo - warzywny do makaronu

Gulasz wieprzowo - warzywny do makaronu

Gulasze « poprzedni | następny »
zewa - Przepis na: Gulasz wieprzowo - warzywny do makaronu offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1794
zdjęcia: 1 z 2 Strzałka
Gulasz wieprzowo - warzywny do makaronu
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

bardzo lubimy różne kombinacje gulaszowe


trudność: łatwe
czas:

Gulasz wieprzowo - warzywny do makaronu - SKŁADNIKI:

Gulasz wieprzowo - warzywny do makaronu - PRZYGOTOWANIE:

Mięso umyć i jeśli są duże kawałki pokroić na mniejsze. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić mięso i podsmażyć. Szpinak umyć i posiekać, cebulę obrać i po umyciu pokroić w grubą kostkę. Następnie oczyścić pieczarki i także pokroić na kawałki. Marchew obrać, umyć i pokroić w plastry. Fasolę opłukać i odsączyć na sitku a kapustę pokroić w kostkę. Gdy mięso się podsmaży dodać cebulę i zeszklić ją. Potem dodać pieczarki, kapustę, marchew i dalej smażyć przez jakieś 5 minut. Zawartość patelni zalać bulionem, dodać przyprawy i dusić wszystko pod przykryciem do miękkości mięsa. Na koniec dodać fasolę i posiekany szpinak. Ewentualnie doprawić jeszcze do smaku. Gotowy gulasz zagęścić mąką ziemniaczaną rozrobioną w odrobinie wody i zagotować. Gulasz podawać np. z makaronem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gulasz wieprzowo - warzywny do makaronu (strona 1 z 1)  
gusia1000

gusia1000
offline

2013-02-05 23:09
Dobry taki. 5.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Gulasze
Placek ziemniaczany z gulaszem Gulasz z kluseczkami Leczo z pulpetami  i suszonymi jabłkami
Gulasz z pieczarkami i papryką Chrupiące placuszki z gulaszem Gulasz  z oliwkami
Gulasz mięsno - warzywny Leczo wg Zub3r'a Kurczak z cukinią i pomidorkami koktajlowymi
Gulasz warzywny z wędliną Leczo z kalarepką i parówkami Moje kolorowe leczo

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane