anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Gulasz wieprzowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny gulasz polecam podawać z kluskami śląskimi oraz z pyszna surówka obiadową. Jest delikatny i bardzo aromatyczny.

Gulasz wieprzowy

Składniki:

Gulasz wieprzowy

 

  • 1 kg mięsa wieprzowego
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżeczka smalcu
  • 1/2 łyżeczki papryki czerwonej słodkiej
  • 1 kostka pieczeniowa ciemna
  • Sól
  • Pieprz

 

Sposób przygotowania:

Gulasz wieprzowy
Mięso umyć i pokroić w grubą kostkę. Smalec włożyć na patelnię, dodać mięso i dusić pod przykryciem około 30 minut. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę, oraz pokrojony w paski czosnek. Dusić jeszcze około 30 minut następnie doprawić do smaku i dodać kostkę pieczeniową. Dusić do miękkości. Następnie zagęścić mąką rozmieszaną z wodą i wlać do gulasz. Zagotować.