anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Gulasz wieprzowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny gulasz wieprzowy jest wspaniałym pomysłem na obiad jednogarnkowy, i na pewno nas zasyci. Polecam .

Gulasz wieprzowy

Składniki:

Gulasz wieprzowy

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz wieprzowy
Mięso umyć oczyścić, i pokroić w kostkę. Cebulę obrać posiekać.Masło rozgrzać na patelni i podsmażyć na nim cebulę. Mięso włożyć do garnka i dodać cebulę, dusić około 40 minut, co jakiś czas podlewać bulionem warzywnym. Przyprawić do smaku . Pod koniec gotowania dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i zabielić mąką rozmieszaną ze śmietaną. Zagotować.