SUPERPRZEPIS

Gulasz wieprzowy

         
ocena: 4/5 głosów: 3
Gulasz wieprzowy Więcej zdjęć (3)

Najprostszy gulasz wieprzowy z cebulką i przyprawami.

Składniki:

Gulasz wieprzowy

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz wieprzowy
Mięso opłukać i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i posiekać, razem z mięsem przesmażyć na oleju na złoty kolor. Wcisnąć ząbek czosnku, dodać sól, pieprz, paprykę, przyprawę do mięsa wieprzowego oraz zioła prowansalskie i wlać ok. 1/2 litra wody. Gotować do miękkości, gdy woda odparuje, dolać i ponownie dusić mięso. Gdy jest prawie miękkie, zagęścić gulasz śmietaną z mąką i zagotować. Doprawić do smaku. Podawać z ziemniakami, ewentualnie kaszą gryczaną lub kluskami śląskimi.
Gulasz wieprzowy
Do mięsa i cebuli dodać przyprawy i wlać ok. 1/2 litra wody.
Gulasz wieprzowy
Mięso przysmażyć na patelni z oliwą i pokrojoną cebulą.