Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Gulasz wieprzowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Gulasz wieprzowy możemy przyrządzić na różne sposoby. Mój jest z pieczarkami, papryką oraz koprem - pycha!

Gulasz wieprzowy

Składniki:

Gulasz wieprzowy

 

Sposób przygotowania:

Gulasz wieprzowy
Umyte mięso pokroić w kostkę i podsmażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu. Podlać wodą, dodać kostkę mięsną oraz liście laurowe i ziele angielskie.

Pieczarki udusić z posiekaną cebulką i dodać do mięsa. Dodać również pokrojoną w kostkę paprykę. Wszystko dusić do miękkości, dodać posiekany koperek.

Doprawić do smaku i zatrzepać mąką wymieszaną z zimną wodą.