eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Gulasz wieprzowy Eli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pyszny gulasz wieprzowy z dodatkiem musztardy.

Gulasz wieprzowy Eli

Składniki:

Gulasz wieprzowy Eli

 

  • 1 kg łopatki wieprzowej
  • 1 cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 liście laurowe
  • 4 ziarenka ziela angielskiego
  • 1 łyżka przyprawy pikantnej do grilla
  • 1 łyżka papryki słodkiej
  • 1 kostka mięsna
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżka sosera
  • 4 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Gulasz wieprzowy Eli
Umyte i osuszone papierowym ręcznikiem mięso pokroić w kostkę.W głębokiej patelni razgrzać olej i usmażyć mięso.Do mięsa dodać cebulę,czosnek,musztardę,liście laurowe,ziele angielskie i jeszcze chwilę smażyć razem.Do mięsa dodać przyprawę do grilla,paprykę,kostkę mięsnąą,podlać wodą i dusić do miękkości.Do miękkiego mięsa dodać soser i jeszcze chwilę dusić.Smacznego!Ja podałam gulasz z goframi ziemniaczanymi (

https://gotujmy.pl/gofry-ziemniaczane-eli,przepisy,91388.html

 


) i ogórkami małosolnymi.