eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Gulasz wieprzowy Eli

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Pyszny gulasz wieprzowy można podawać z makaronem,ryżem,kaszą czy ziemniakami.

Gulasz wieprzowy Eli

Składniki:

Gulasz wieprzowy Eli

 

Sposób przygotowania:

Gulasz wieprzowy Eli
Łopatkę umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w dość dużą kostkę.Cebulę i czosnek obrać z łupinek.Cebulę pokroić w drobną kostkę,czosnek przecisnąć przez praskę.W szerokim rondlu rozgrzać olej.Mięso podzielić na 3 części i kolejno obsmażyć na oleju.Całe obsmażone mięso włożyć do rondla,dodać cebulę,czosnek,ziele angielskie,liście laurowe,kostkę mięsną, przyprawę do gulaszu,paprykę,sos sojowy,pieprz i dusić chwilę razem.Mięso podlać wodą i dusić do miękkości.W razie potrzeby podlewać jeszcze wodą.Mąkę wymieszać z wodą,wlać do gulaszu i zagotować.Smacznego!Ja podałam gulasz z kapustą kiszoną zasmażaną (przepis w mojej galerii) i makaronem tri kolor.