Strona główna gulasz wieprzowy z papryką

gulasz wieprzowy z papryką

Mięsa, Dania « poprzedni | następny »
sylwia19864 - Przepis na: gulasz wieprzowy z papryką offline

Starszy Kucharz
Przepisy: 20
gulasz wieprzowy z papryką
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

idealny sosik do klusków śląskich czy kopytek gorąco polecam


trudność: łatwe
czas:

gulasz wieprzowy z papryką - SKŁADNIKI:

  • ok 1 kg mięsa gulaszowego wieprzowego
  • 3 duże cebule
  • 2 czerwone papryki
  • opakowanie sosu pieczeniowego ciemnego
  • 2 kostki rosołowe mięsne
  • sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy
  • półtorej łyżki mąki
  • olej do smażenia

gulasz wieprzowy z papryką - PRZYGOTOWANIE:

1. mięso kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju na brązowy kolor
2. dodajemy cebulę pokrojoną w piórka, smażymy do momentu aż się zeszkli
3. dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę, całość mieszamy i chwilę razem podsmażamy
4. całość zalewamy gorącą wodą tak żeby zakryć mięso
5. dodajemy kostki rosołowe, ziele i liść
6. sos pieczeniowy rozrabiamy wg przepisu na opakowaniu, dodajemy do naszego sosu
7. całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem
8. zaprawiamy mąką zmieszaną z wodą


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do gulasz wieprzowy z papryką  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsa
Golonka indycza z kapustą z szybkowaru Polędwiczki z kurczaka w sosie Naleśnikowy tort z mięsem i szpinakiem
Mini roladki z grillowaną dynią i serem Kotlety mielone z suszonymi pomidorami Dewolaj z musztardą miodową
Roladki schabowe nadziewane Kurczak z boczkiem, cebulą i teriyaki Pierś z kurczaka z pieczarkami w sosie pomidorowym
Pieczeń w chlebie schowana Pierś z kurczaka nadziewana sałatą i pomidorkami Szynka peklowana z szynkowara

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane