Strona główna gulasz wieprzowy z papryką

gulasz wieprzowy z papryką

Mięsa, Dania « poprzedni | następny »
sylwia19864 offline

Starszy Kucharz
Przepisy: 20
gulasz wieprzowy z papryką
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

idealny sosik do klusków śląskich czy kopytek gorąco polecam


trudność: łatwe
czas:

gulasz wieprzowy z papryką - SKŁADNIKI:

  • ok 1 kg mięsa gulaszowego wieprzowego
  • 3 duże cebule
  • 2 czerwone papryki
  • opakowanie sosu pieczeniowego ciemnego
  • 2 kostki rosołowe mięsne
  • sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy
  • półtorej łyżki mąki
  • olej do smażenia

gulasz wieprzowy z papryką - PRZYGOTOWANIE:

1. mięso kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju na brązowy kolor
2. dodajemy cebulę pokrojoną w piórka, smażymy do momentu aż się zeszkli
3. dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę, całość mieszamy i chwilę razem podsmażamy
4. całość zalewamy gorącą wodą tak żeby zakryć mięso
5. dodajemy kostki rosołowe, ziele i liść
6. sos pieczeniowy rozrabiamy wg przepisu na opakowaniu, dodajemy do naszego sosu
7. całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem
8. zaprawiamy mąką zmieszaną z wodą


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do gulasz wieprzowy z papryką  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsa
Pizza z filetem drobiowym Drobiowy gulasz z dynią Kotlety mielone nadziane kalafiorem
Kofty wieprzowe Wołowe roladki z dynią w sosie pieczarkowym Pasztet z żurawiną
Świąteczna rolada z boczku Łopatka duszona Eli z wędzoną papryką Pularda ze smardzami
Mielona pieczeń wieprzowa z pieczoną dynią Pieczeń z dzika z kaszą gryczaną Makaron z kurczakiem w sosie dyniowym

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane