Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Gulasz wieprzowy z porami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Gulasz wieprzowy z porą i koncentratem pomidorowym jest smaczny i bardzo łatwy do przygotowania. Polecam.

Gulasz wieprzowy z porami

Składniki:

Gulasz wieprzowy z porami

 

  • 1/2 kg mięsa wieprzowego bez kości
  • 1/2 kg porów
  • 2 łyżki smalcu
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • papryka mielona
  • 3 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Gulasz wieprzowy z porami
Pory (białe części) oczyścić pokroić na kawałki, włożyć na rozgrzany olej i chwilę podsmażyć. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, oprószyć solą, pieprzem i zrumienić na rozgrzanym smalcu. Mięso i podsmażone pory przełożyć do rondla, wlać odrobinę wody i dusić pod przykryciem do miękkości. W pozostałym na patelni tłuszczu podsmażyć koncentrat pomidorowy i mieloną paprykę, wymieszać z odrobiną zimnej wody, połączyć z mięsem, wymieszać i zagotować, doprawić do smaku.