dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Gulasz wieprzowy z soczewicą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 300
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Bardzo smaczny gulasz wieprzowy z czerwoną soczewicą, cebulką i pomidorami. Pożywne i proste w przygotowaniu danie.

Gulasz wieprzowy z soczewicą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz wieprzowy z soczewicą

 

Sposób przygotowania:

Gulasz wieprzowy z soczewicą
Mięso płuczemy i kroimy w kostkę. Przesmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Cebulę i czosnek szklimy w garnku na niewielkiej ilości tłuszczu. Dodajemy koncentrat, łyżeczkę słodkiej papryki i szczyptę ostrej. Następnie dodajemy pomidory i mięso. Zalewamy niewielką ilością wody. Dodajemy przyprawy do smaku. Całość dusimy, aż mięso będzie prawie miękkie. Następnie dodajemy wypłukaną soczewicę. Dusimy co jakiś czas mieszając, aż wszystko będzie miękkie. Smacznego! 
Gulasz wieprzowy z soczewicą
Pokrojone mięso smażymy na rozgrzanym tłuszczu.
Gulasz wieprzowy z soczewicą
Soczewice płuczemy a cebulę drobno siekamy.
Gulasz wieprzowy z soczewicą
Cebulę szklimy na niewielkiej ilości tłuszczu.
Gulasz wieprzowy z soczewicą
Pod koniec gotownaia dodajemy soczewicę.