Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Gulasz wieprzowy z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Mięso z warzywami to smaczne i łatwe do przygotowania danie.

Gulasz wieprzowy z warzywami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz wieprzowy z warzywami

 

  • 1/2 kg mięsa wieprzowego bez kości
  • 1 marchew
  • 20-30 dag kapusty białej
  • 1 cebula
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 1 łyżka śmietany
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 1 szklanka bulionu
  • 1 łyżka musztardy delikatesowej
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 3 łyżki oleju
  • sos sojowy do smaku
  • 1/2 łyżeczki przyprawy do mięsa
  • szczypiorek siekany

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz wieprzowy z warzywami
Umyte mięso pokroić w paski, zrumienić na rozgrzanym oleju. Przełożyć do garnka, wlać bulion, i dusić pod przykryciem przez pół godziny. Na pozostałym tłuszczu po smażeniu mięsa podsmażyć posiekany czosnek, pokrojoną w piórka cebulę, poszatkowaną kapustę i pokrojoną w słupki marchew. Połączyć z mięsem, dodać przyprawę do mięsa, szczyptę soli i pieprzu, dusić do miękkości. Śmietanę wymieszać z mąką i musztardą, połączyć z mięsem, zagotować. Doprawić do smaku sosem sojowym. Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.
Gulasz wieprzowy z warzywami
Umyte osuszone mięso pokroić w kostkę lub paski
Gulasz wieprzowy z warzywami
Mięso zrumienić na rozgrzanym oleju przełożyć do garnka
Gulasz wieprzowy z warzywami
Na tłuszczu po smażeniu mięsa podsmażyć warzywa
Gulasz wieprzowy z warzywami
Warzywa połączyć z mięsem dodać przyprawy bulion i dusić do miękkości