Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Gulasz wieprzowy z warzywami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Aromatyczna wersja klasycznego gulaszu .

Gulasz wieprzowy z warzywami

Składniki:

Gulasz wieprzowy z warzywami

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz wieprzowy z warzywami
Na patelni rozgrzać smalec i obsmażyć na nim na rumiano pokrojone i lekko posolone mięso ( na 2 łyżkach smalcu ) . Przełożyć do rondla , dorzucić pokrojoną w piórka cebulę , liście laurowe, ziele angielskie, kostkę mięsną .Zalać wodą i dusić przez 1 godzinę na małym gazie. W czasie duszenia mięsa obrać i pokroić warzywa i ziemniaki – zalać je szklanką wody w szerokim garnku i pod szczelnym przykryciem gotować 30 minut. Gdy gulasz jest już miękki zrobić rumianą zasmażkę z mąki ( na suchej patelni ) . Rozprowadzić gulaszem i przełożyć do rondla. Odcedzić warzywa i dodać do gulasz. Delikatnie zamieszać. Doprawić pieprzem, papryką , sosem sojowym . Podawać w miseczkach jako danie jednogarnkowe , posypany pokrojoną natką pietruszki.