SUPERPRZEPIS

Gulasz wieprzowy z worka

  • 8
         
ocena: 5/5 głosów: 11
Gulasz wieprzowy z worka Więcej zdjęć (5)

Pyszne soczyste i ostre mięso z warzywami i sosem teriyaki pieczony w rękawie.

Składniki:

Gulasz wieprzowy z worka

 

  • 400g karkówka
  • 1 papryka żółta
  • 2 papryczki chili
  • 2 ząbki czosnek
  • 1 kostka mięsna (winiary)
  • 4 łyżki olej
  • 2 łyżki sos chili z czosnkiem
  • 1 łyżka sos teriyaki
  • sól morska,pieprz kolorowy wg.uznania

Sposób przygotowania:

Gulasz wieprzowy z worka
Umyte warzywa kroimy: Paprykę żółtą na grubszą kostkę,chili w krążki(razem z ziarenkami) i obrany czosnek w kosteczkę. A karkówkę kroimy w grubszą kostkę lub paski jak kto woli. Do miski przekładamy mięso dodajemy warzywa.Doprawiamy sosem chili z czosnkiem,sosem teriyaki,solą oraz pieprzem.Do kubka dajemy olej i rozpuszczamy w nim kostkę mięsną i wlewamy do miski.Całość mieszamy i wkładamy do lodówki na 2h. Po tym czasie wyciągamy,przekładamy do woreczka,zawiązujemy.Pakunek wkładamy do naczynia żaroodpornego.Rozgrzewamy piekarnik do 180*C grzanie (góra-dół) i pieczemy 1 godzinę...
Gulasz wieprzowy z worka
Paprykę żółtą na grubszą kostkę,chili w krążki(razem z ziarenkami) i obrany czosnek w kosteczkę. A karkówkę kroimy w grubszą kostkę lub paski jak kto woli.
Gulasz wieprzowy z worka
Do miski przekładamy mięso dodajemy warzywa.Doprawiamy sosem chili z czosnkiem,sosem teriyaki,solą oraz pieprzem.
Gulasz wieprzowy z worka
Po tym czasie wyciągamy,przekładamy do woreczka,zawiązujemy.Pakunek wkładamy do naczynia żaroodpornego.
Gulasz wieprzowy z worka
Gotowy gulasz z karkówki podajemy z czym kto lubi.Smacznego :)