zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Gulasz wieprzowy Zewy

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Gulasz można podać z kaszą, ziemniakami, plackami ziemniaczanymi lub z tym co się lubi.

Gulasz wieprzowy Zewy

Składniki:

Gulasz wieprzowy Zewy

 

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz wieprzowy Zewy
Mięso pokroić jeśli są duże kawałki. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju, wsypać paprykę i ja podsmażyć. Wrzucić mięso, podsmażyć. Paprykę, cukinię i cebulę pokroić w sporą kostkę, pieczarki pokroić na ćwiartki ( jeśli są duże to drobniej ). Do podsmażonego mięsa wrzucić warzywa i pieczarki i chwilę smażyć od czasu do czasu mieszając. Wszystko podlać wodą, dodać przyprawy oraz kostkę i dusić do miękkości mięsa. W razie potrzeby jeszcze doprawić do smaku. Na koniec w niewielkiej ilości wody wymieszać mąkę ziemniaczaną i zagęścić nią gulasz. Zagotować.