justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Gulasz wołowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Ja podaję z kaszą gryczaną

Gulasz wołowy

Składniki:

Gulasz wołowy

 

  • 1/2 kg prega wołowa,
  • 2 łyż. olej,
  • 4 szt. cebula,
  • 2 łyż. słodka papryka Prymat,
  • łyż. przecier pomidorowy,
  • 1 kieliszek wino czerwone wytrawne,
  • Sól,
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Gulasz wołowy
Mięso kroimy na kawałki. Cebulę kroimy w piórka i usmażyć na oleju. Zdjąć z patelni. Wlać na patelnię olej i obrumienić mięso. Dodać cebulę i doprawić. Przecier wymieszać z połową szklanki wody. Dodać do mięsa. Wlewamy wino i dusimy godzinę.