zosiasamosia

zosiasamosia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 171]

Gulasz wołowy z borówkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczny gulasz wołowy z leśną nutką

Gulasz wołowy z borówkami

Składniki:

Gulasz wołowy z borówkami

 

  • 1 kg mięsa wołowego gulaszowego
  • 2 duże cebule
  • 1 słoiczek borówek
  • przyprawy: sól, pieprz, papryka w proszku
  • oliwa

Sposób przygotowania:

Gulasz wołowy z borówkami
Wołowinę umyć i osuszyć. Pokroić w średniej wielkości kostkę. Obsmażyć mięso na oliwie i przełożyc do garnka. Na tej samej oliwie zeszklić posiekaną w kostkę cebulę. Przełożyć cebulę do mięsa. Podlać niewielką ilością wody (tak by mięso się zanurzyło) i dusić na małym ogniu około 1 godziny, aż mięso będzie miękkie. Uduszone mięso doprawić do smaku przyprawami. Na końcu dodać borówki i wymieszać.