iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Gulasz wołowy z kaszą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Taki gulasz podaję z ogórkiem kiszonym, nie robię go często, ale gdy już przyrządzę rodzina zajada się nim i chwali jego smak.

Gulasz wołowy z kaszą

Składniki:

Gulasz wołowy z kaszą

 

Sposób przygotowania:

Gulasz wołowy z kaszą
Wołowinę moczymy klika godzin w wodzie, następnie kroimy w kostkę i solimy, pieprzymy. Papryki i papryczkę chili kroimy w kostkę, cebule w piórka, smażymy 10 min. Wołowinę smażymy a następnie dusimy oddzielnie na oleju 30 min. podlewając wodą. Przekładamy wołowinę do rondla, dodajemy papryki z cebulą, pomidory z puszki, papryką ostrą, solimy, pieprzymy, wrzucamy fasolę czerwoną, dusimy 15 min. Kaszę gotujemy na miękko i podajemy z gulaszem.