grazka

grazka

Szef Kuchni
[Przepisów: 84]

Gulasz wolowy z kasza gryczana.

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Domowy ,niedzielny obiad.

Gulasz wolowy z kasza gryczana.

Składniki:

Gulasz wolowy z kasza gryczana.

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz wolowy z kasza gryczana.
Mieso pokroic na kawalki,dodac przyprawy, oprocz soli,cebule w polkrazki i rozdrobniony czosnek,wymieszac i niech postoi.W wiekszym garnku rozgrzac tluszcz,wrzucic mieso z przyprawami,posypac maka i lekko zasmazyc.Dolac wody ,zeby mieso bylo przykryte i dusic do miekkosci.Pod koniec dodac sol ,przecier pomidorowy,ciut cukru,ewentualnie smietany.Dosmaczyc w razie potrzeby.

Kapuste poszatkowac,zalac w garnku niewielka iliscia wody,dodac sol,pieprz,sok z cytryny,troche cukru i udusic do miekkosci.Mozna dodac gozdziki.

Kasze zalac zimna woda na dwa palce powyzej kaszy,doprowadzic do wrzenia,zmniejszyc na najmniejszy stopien i pod przykrywac trzymac 15-20 minut.Kasza jest sypka.Mozna posolic.
Ulozyc wszystko na talerzu wedlug gustu.