anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Gulasz wołowy z kluskami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Przy doborze mięsa wołowego należy zwrócić uwagę czy pochodzi z dobrego źródła oraz by mięso było świeże i delikatnie różowe.

Gulasz wołowy z kluskami

Składniki:

Gulasz wołowy z kluskami

gulasz

kluski

Sposób przygotowania:

Gulasz wołowy z kluskami
Mięso bardzo dokładnie oczyścić i umyć. Osuszyć i pokroić w kostkę. Smalec rozgrzać na patelni i wrzucić mięso obsmażyć dobrze około 15 minut następnie doprawić sola, pieprzem dodać listki laurowe i ziele angielskie,cebulę i czosnek drobno pokrojoną. Podlać wodą ciepłą i dusić pod przykryciem około 140 minut często mieszając i podlewać wodą.

Doprawić. Ziemniaki przecisnąć przez praskę dodać mąkę i jajko wyroby ciasto i uformować kluseczki. Wrzucić do garnka z gulaszem i gotować jeszcze około 10 minut.