Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Gulasz z boczniakami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pychotka , a gdy ktoś jeszcze nie jadł , polecam !

Gulasz z boczniakami

Składniki:

Gulasz z boczniakami

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z boczniakami
Grzyby płuczemy, oczyszczamy i kroimy w cienkie paski. Obieramy cebulę i kroimy w piórka. Paprykę pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy w paseczki. Olej rozgrzewamy na patelni, przysmażamy cebulkę, dodajemy grzyby i paprykę. Sparzmy pomidora, zdejmujemy skórkę, kroimy w kostkę i dodajemy do grzybów. Smażymy koło 10 minut, oprószamy solą i papryką w proszku.