ewasng

ewasng

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 267]

Gulasz z cebulką i pieczarką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Prosty przepis na smaczne mięsne danie z pieczarkami i aromatycznymi przyprawami. Polecam na zimowe dni i nie tylko.

Gulasz z cebulką i pieczarką

Składniki:

Gulasz z cebulką i pieczarką

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z cebulką i pieczarką
Mięso pokroić w kostkę. Czosnek i cebulę obrać. Czosnek pokroić drobno, a cebulę pokroić w piórka, pieczarki pokroić w półplasterki.. Na oleju zeszklić cebulę, potem dodać czosnek. Smażyć chwilę razem. Dodać mięso i smażyć kolejne 10 minut. Następnie dodać pieczarki i smażyć kolejne 5 minut. Po tym czasie dodać przyprawy i bulion. Dusić aż mięso będzie miękkie. Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy i dusić jeszcze 5 minut.