Gulasz z cielęciny

Cielęcina « poprzedni | następny »
Babcia Halinka - Przepis na: Gulasz z cielęciny offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Gulasz z cielęciny
oceń:  
ocena: 1/5
głosów: 2

Mięso opłukać, pokroić na drobne kawałki. Cebulę obrać i posiekać. Masło


trudność: łatwe
czas:

Gulasz z cielęciny - SKŁADNIKI:

  • 700 g łopatki cielęcej
  • 1 cebula
  • 2 łyzki masła
  • 1 łyżeczka mąki
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 1,5 szkl bulionu
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 łyzeczki papryki w proszku
  • 1/2 szkl śmietany

Gulasz z cielęciny - PRZYGOTOWANIE:

Mięso opłukać, pokroić na drobne kawałki. Cebulę obrać i posiekać. Masło rozgrzać w rondlu, wrzucić mięso i cebulę, zrumienić. Wlać bulion, oprószyć solą, pieprzem i papryką. Dusić na małym ogniu pod przykryciem 40 min. Śmietanę wymieszać dokłądnie z mąką, wlać do mięsa. Dodać przecier pomidorowy, wymieszać i dusić jeszcze 10 min. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gulasz z cielęciny (strona 1 z 1)  
elutka

elutka
offline

2008-12-31 09:31
cielecinka super
Skomentuj
Oceń:
0
Gość

sdfghjkl
gość

2009-01-25 18:09
Okropny. Po co zamieszczacie taki szajs!
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Cielęcina
Zapiekanka ziemniaczana z cielęciną i burakami Świąteczna wędlina Paprykowa zupa gulaszowa
Gulasz  z oliwkami Gulasz cielęcy z brokułami Sznycel po wiedeńsku
Duszona cielęcina z maderą i grzybami Cielęcina duszona w cebuli Polędwiczki w otulone wiejskim twarogiem i ziołami
Makaron zapiekany z pulpecikami cielęcymi Cielęcina w occie balsamicznym i pomarańczach Roladki cielęce w sosie grzybowym

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane