Gulasz z cielęciny

Cielęcina « poprzedni | następny »
Babcia Halinka - Przepis na: Gulasz z cielęciny offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Gulasz z cielęciny
oceń:  
ocena: 1/5
głosów: 2

Mięso opłukać, pokroić na drobne kawałki. Cebulę obrać i posiekać. Masło


trudność: łatwe
czas:

Gulasz z cielęciny - SKŁADNIKI:

  • 700 g łopatki cielęcej
  • 1 cebula
  • 2 łyzki masła
  • 1 łyżeczka mąki
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 1,5 szkl bulionu
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 łyzeczki papryki w proszku
  • 1/2 szkl śmietany

Gulasz z cielęciny - PRZYGOTOWANIE:

Mięso opłukać, pokroić na drobne kawałki. Cebulę obrać i posiekać. Masło rozgrzać w rondlu, wrzucić mięso i cebulę, zrumienić. Wlać bulion, oprószyć solą, pieprzem i papryką. Dusić na małym ogniu pod przykryciem 40 min. Śmietanę wymieszać dokłądnie z mąką, wlać do mięsa. Dodać przecier pomidorowy, wymieszać i dusić jeszcze 10 min. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gulasz z cielęciny (strona 1 z 1)  
elutka

elutka
offline

2008-12-31 09:31
cielecinka super
Skomentuj
Oceń:
0
Gość

sdfghjkl
gość

2009-01-25 18:09
Okropny. Po co zamieszczacie taki szajs!
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Cielęcina
Gulasz cielęcy z brokułami Sznycel po wiedeńsku Duszona cielęcina z maderą i grzybami
Cielęcina duszona w cebuli Polędwiczki w otulone wiejskim twarogiem i ziołami Makaron zapiekany z pulpecikami cielęcymi
Cielęcina w occie balsamicznym i pomarańczach Roladki cielęce w sosie grzybowym Sos z cielęcego serduszka
Cielęcina w aromatycznym sosie z podgrzybków Pieczona cielęcina Cielęce pulpety w sosie pomidorowym

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane