gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Gulasz z dodatkiem grzybów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 15

Tak przygotowany gulasz z dodatkiem grzybów suszonych podaję z kaszą na obiad jako danie główne. Polecam.

Gulasz z dodatkiem grzybów

Składniki:

Gulasz z dodatkiem grzybów

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z dodatkiem grzybów

ETAP 1:

Gulasz z dodatkiem grzybów
Suszone grzyby zalewamy wodą i moczymy ok 2 godzin.

Grzyby moczymy w wodzie (zmieniając ją z dwa razy). Następnie przekładamy je do garnka, wlewamy dwie szklanki wody i gotujemy do miękkości.

ETAP 2:

Gulasz z dodatkiem grzybów
Pokrojoną i przyprawioną łopatkę podsmażamy.

Łopatkę kroimy w kostkę, przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do wieprzowiny i podsmażamy.

ETAP 3:

Gulasz z dodatkiem grzybów
Do mięsa dodajemy obraną i pokrojoną cebulę.

Dodajemy obraną i posiekaną cebulę. Smażymy, aż mięso się zrumieni. Po czym przekładamy do garnka.

ETAP 4:

Gulasz z dodatkiem grzybów
Grzyby wraz z wodą dodajemy do mięsa i cebuli.

Do mięsa dodajemy grzyby wraz z wodą w której się gotowały, liście laurowe, ziele angielskie i bulion. Całość dusimy na wolnym ogniu , aż mięso będzie miękkie.

ETAP 5:

Gulasz z dodatkiem grzybów
Do mięsa dodajemy koncentrat pomidorowy i ogórki konserwowe.

Pod koniec dodajemy pokrojone w plasterki ogórki konserwowe. Mieszamy i dodajemy koncentrat pomidorowy. Podgrzewamy prze chwilę. (w razie potrzeby doprawić) Danie podajemy z kaszą.