haniakson

haniakson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 451]

Gulasz z drobiu po meksykańsku

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Szybki i pyszny gulasz drobiowy na obiad :)

Gulasz z drobiu po meksykańsku Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Gulasz z drobiu po meksykańsku

 

  • 2 łyżki oliwy
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 piersi z kurczaka (lub kawałek piersi z indyka)
  • 4 pomidory (lub 2 łyżki koncentratu, lub puszka pomidorów krojonych)
  • 200 ml bulionu z kostki
  • szczypta chili (lub ostrej papryki)
  • puszka czerwonej fasolki z puszki
  • pęczek natki pietruszki
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Gulasz z drobiu po meksykańsku
Na dobrze rozgrzana oliwę wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę, zeszklić, następnie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojone w kostkę mięso, pomidory lub przecier, fasolkę, bulion i przyprawy. Dusić na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie i doprawić sola, pieprzem i chili. Posypać natką pietruszki. Podawać z ryżem.
Gulasz z drobiu po meksykańsku
Etap 1
Gulasz z drobiu po meksykańsku
Etap 2