Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Gulasz z drobiu z pieczarkami i papryką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Filet z indyka można zastąpić filetem z kurczaka.

Gulasz z drobiu z pieczarkami i papryką

Składniki:

Gulasz z drobiu z pieczarkami i papryką

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z drobiu z pieczarkami i papryką
Mięso umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę, włożyć mięso, pokrojony czosnek i zrumienić. Przełożyć do rondla, podlać odrobiną wody, dodać liść laurowy, sól i pieprz, dusić do miękkości. Pod koniec gotowania dodać obrane ze skórki pokrojone pomidory, Na patelni rozgrzać masło i zeszklić posiekaną cebulę. Do cebuli wsypać pokrojone pieczarki i paprykę, smażyć około 10 minut. Następnie połączyć z mięsem. Sos w proszku i mąkę, wymieszać z odrobiną wody, wlać do mięsa, zagotować. Zdjąć z ognia, dodać śmietankę i mieloną paprykę, przyprawić do smaku, wymieszać.