Gulasz z dziczyzny

Dziczyzna, Mięsa « poprzedni | następny »
klemens

Szef Kuchni
Przepisy: 69
zdjęcia: 1 z 1
Gulasz z dziczyzny
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 4

Obiad na dziko, troszkę na słodko i ziołowo.


trudność: średnie
czas:

Gulasz z dziczyzny - SKŁADNIKI:

Gulasz z dziczyzny - PRZYGOTOWANIE:

Do garnka z wrzącą wodą wrzucamy średnie kawałki mięsa, drobno pokrojoną cebulę, zielę angielskie, liście laurowe, pieprz, śliwki suszone, musztardę, paprykę słodką, czosnek i troszkę solimy. Gotujemy wszystko na małym ogniu około 30-40 min. Następnie dodajemy majeranek, zioła prowansalskie, troszeczkę tymianku, miód, łyżkę masła i gotujemy jeszcze przez 5-10 min. aż wszystko dobrze się wymiesza i puści aromat. Ja podaję gulasz z ziemniakami posypanymi koprem i ogórkiem kiszonym. Robiąc gulasz z wieprzowiny można ją przed wrzuceniem do garnka podsmażyć na smalczyku z cebulą. Pychota.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gulasz z dziczyzny (strona 1 z 1)  
Michal Zacharzewski

Michal Zacharzewski

2010-08-04 14:27
Wyglada naprawde apetycznie :).
Skomentuj
Oceń:
10
dynia33c

dynia33c

2011-05-08 09:12
Też tak robię dzisiaj podam z kluseczkami.POLECAM
Skomentuj
Oceń:
11
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dziczyzna
Zupa myśliwska na dziku Fasolowa na żeberkach dzika Zrazy z zająca ze smardzami
Pieczeń z dzika po myśliwsku Pieczony schab z dzika na kanapki Soczyste mielone z dzika
Kaczka pieczona wyśmienita Bigos myśliwski Smażona wątróbka z dzika
Pieczeń z dzika z kaszą gryczaną Pieczona kaczka z miodem Bażant z sosem leśnym

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane