klemens

klemens

Szef Kuchni
[Przepisów: 69]

Gulasz z dziczyzny

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Obiad na dziko, troszkę na słodko i ziołowo.

Gulasz z dziczyzny

Składniki:

Gulasz z dziczyzny

Sposób przygotowania:

Gulasz z dziczyzny

Do garnka z wrzącą wodą wrzucamy średnie kawałki mięsa, drobno pokrojoną cebulę, zielę angielskie, liście laurowe, pieprz, śliwki suszone, musztardę, paprykę słodką, czosnek i troszkę solimy. Gotujemy wszystko na małym ogniu około 30-40 min. Następnie dodajemy majeranek, zioła prowansalskie, troszeczkę tymianku, miód, łyżkę masła i gotujemy jeszcze przez 5-10 min. aż wszystko dobrze się wymiesza i puści aromat. Ja podaję gulasz z ziemniakami posypanymi koprem i ogórkiem kiszonym. Robiąc gulasz z wieprzowiny można ją przed wrzuceniem do garnka podsmażyć na smalczyku z cebulą. Pychota.