Gulasz z dziczyzny

Dziczyzna, Mięsa « poprzedni | następny »
klemens - Przepis na: Gulasz z dziczyzny offline

Szef Kuchni
Przepisy: 69
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Gulasz z dziczyzny
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 4

Obiad na dziko, troszkę na słodko i ziołowo.


trudność: średne
czas:

Gulasz z dziczyzny - SKŁADNIKI:

Gulasz z dziczyzny - PRZYGOTOWANIE:

Do garnka z wrzącą wodą wrzucamy średnie kawałki mięsa, drobno pokrojoną cebulę, zielę angielskie, liście laurowe, pieprz, śliwki suszone, musztardę, paprykę słodką, czosnek i troszkę solimy. Gotujemy wszystko na małym ogniu około 30-40 min. Następnie dodajemy majeranek, zioła prowansalskie, troszeczkę tymianku, miód, łyżkę masła i gotujemy jeszcze przez 5-10 min. aż wszystko dobrze się wymiesza i puści aromat. Ja podaję gulasz z ziemniakami posypanymi koprem i ogórkiem kiszonym. Robiąc gulasz z wieprzowiny można ją przed wrzuceniem do garnka podsmażyć na smalczyku z cebulą. Pychota.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gulasz z dziczyzny (strona 1 z 1)  
Michal Zacharzewski

Michal Zacharzewski
offline

2010-08-04 14:27
Wyglada naprawde apetycznie :).
Skomentuj
Oceń:
10
dynia33c

dynia33c
offline

2011-05-08 09:12
Też tak robię dzisiaj podam z kluseczkami.POLECAM
Skomentuj
Oceń:
11
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dziczyzna
Pieczona kaczka z miodem Bażant z sosem leśnym Consomme z bażanta z kurkami
Rosół z bażanta Świąteczny pasztet z dziczyzny Dzik duszony w piwie z buraczkami
Chili con carne z jelenia Przepiórka faszerowana gęsią wątróbką Pasztet myśliwski
Gulasz jeleni z boczkiem - szybkowar Makaron z dzikim sosem Placki ziemniaczane z pieczonym dzikiem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane