SUPERPRZEPIS

Domowy gulasz z dzika

         
ocena: 5/5 głosów: 2
Domowy gulasz z dzika Więcej zdjęć (5)

Gulasz z dzika jadłem po raz pierwszy w życiu. Bałem się czy uda mi się go dobrze przyrządzić, ale wyszedł naprawdę dobry.

Składniki:

Domowy gulasz z dzika

 

Sposób przygotowania:

Domowy gulasz z dzika
Umyte mięso pokroić w niewielką kostkę. Mięso skropić oliwą, oprószyć solą, pieprzem, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę oraz cebulkę pokrojoną w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać i odstawić na 3 godziny do lodówki, aby mięsa naszło smakiem.

Mięso podsmażyć na mocno rozgrzanej patelni. Zalać wodą, dodać kostkę mięsną, liście laurowe i ziele angielskie. Kiedy mięso będzie miękkie sos zagęścić mąką wymieszaną z zimną wodą i przyprawić.

Podawać z kaszą i surówką.
Domowy gulasz z dzika
Do mięsa dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i cebulę.
Domowy gulasz z dzika
Mięso wymieszać z olejem cebulą czosnkiem i przyprawami.
Domowy gulasz z dzika
Zamarynowane mięso przesmażyć na patelni.
Domowy gulasz z dzika
Mięso zalać wodą i dusić pod przykryciem do miękkości.