mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Gulasz z fasolką szparagową 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne i szybkie danie na obiad.

Gulasz z fasolką szparagową 2

Składniki:

Gulasz z fasolką szparagową 2

 

  • 150 g kurek
  • 1 duża biała cebulka
  • 3 łyżki gęstej śmietany
  • 450 g zielonej fasolki szparagowej
  • trochę świeżej natki pietruszki
  • 2-3 łyżki oliwy z oliwek
  • mały kieliszek białego wina
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Gulasz z fasolką szparagową 2
Na początku fasolkę i kurki dokładnie umyć, a następnie obrać i pokroić. Cebulkę także obrać i drobno pokroić, a następnie zeszklić ją na oliwie z oliwek. Do zeszklonej wrzucić fasolkę, zalać winem, przykryć i dusić ok. 15 minut. Kiedy fasolka będzie miękka dodać kurki i dusić do chwili aż wyparuje sok. Na koniec dodać śmietanę, dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Po nałożeniu na talerze posypać świeżo posiekaną natką. Smacznego.