Ewka3006

Ewka3006

Szef Kuchni
[Przepisów: 55]

Gulasz z fileta z kaczki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczny gulasz z filetów posmakuje wszystkim!

Gulasz z fileta z kaczki

Składniki:

Gulasz z fileta z kaczki

 

  • 1 podwójny filet z kaczki
  • 2 papryki czerwone
  • 1 papryka żółta
  • 1 papryka zielona
  • 2 dymki
  • 1 kostka rosołowa
  • 2 łyżki przyprawy do gulaszu
  • 10 dag pieczarek
  • 2 szklanki rosołu lub bulionu warzywnego
  • 6 łyżek oliwy
  • 3 łyżki mąki
  • 2 łyżki majeranku
  • 1 łyżka świeżo posiekanej pietruszki
  • szczypta soli i pieprzu

Sposób przygotowania:

Gulasz z fileta z kaczki
Filety opłukać,pokroić w kostkę,którą należy podsmażyć na patelni.Papryki umyć,usunąć gniazda nasienne i również pokroić w kostkę.Pieczarki w półplasterki.Podsmażone filety wrzucić do garnka,zalać bulionem i gotować do miękkości.Gdy mięso już będzie prawie miękkie wrzucić pokrojone papryki,kostkę rosołową i przyprawę do gulaszu.Pieczarki podsmażyć na łyżce masła i dodać do gulaszu.Tak samo postąpić z posiekaną dymką.Dodać majeranek i zasmażkę przygotowaną na patelni z oliwy i mąki.Zagotować.Doprawić solą i pieprzem.Przed podaniem posypać posiekaną świeżą natką pietruszki.Smacznego!