patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 803]

Gulasz z fileta z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Szybki i bardzo smaczny gulasz z fileta z kurczaka. Idealny do kasz czy ryżu ale również by zjeść go samego.

Gulasz z fileta z kurczaka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz z fileta z kurczaka

 

  • 500 g fileta z kurczaka bez skóry
  • 3 cebule
  • 2 marchewki
  • przyprawy do mięsa- 3 łyżki papryki czerwonej, 1 łyżeczka pieprzu, sól, 2 łyżki majeranku
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 3 ząbki czosnku
  • 500 ml wody
  • oliwa z oliwek
  • 4 łyżki sosu sojowego ciemnego

Sposób przygotowania:

Gulasz z fileta z kurczaka
Filet z kurczaka kroję w kostkę. Do mięsa dodaję przyprawy. Cebulę oraz czosnek obieram i kroję w kostkę. Garnek o grubym dnie stawiam na palnik, wlewam oliwy z oliwek a następnie dodaję cebulę i czosnek. Rumienię na złoty kolor.

Do cebuli dodaję pokrojony filet z kurczaka. Całość smażę.

Marchewkę obieram a następnie trę na grubych oczkach. Dodaję do kurczaka. Podsmażam ok 3 minut.

Do osobnego naczynia wlewam ok 450 ml wody wrzucam przyprawy oraz koncentrat pomidorowy. Mieszam. Do kurczaka dodaję roztwór. Całość duszę ok 20 minut.

Pod koniec dodaję sos sojowy. Gorący gulasz podaję z kaszą lub sam do pieczywa. Smacznego. 
Gulasz z fileta z kurczaka
Do pokrojonego mięsa dodaję przyprawy a następnie mieszam.
Gulasz z fileta z kurczaka
Cebulę kroję w plastry i półplastry.Dodaję odrobinę soli.
Gulasz z fileta z kurczaka
Do mięsa i cebuli dodaję startą marchewkę.
Gulasz z fileta z kurczaka
Pod koniec duszenia dodaję sos sojowy ciemny.