lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Gulasz z indyczej piersi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Polecam nie zbyt kaloryczne za to bardzo smaczne .

Gulasz z indyczej piersi Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Gulasz z indyczej piersi

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z indyczej piersi
1. Mięso pokroić w kostkę, wymieszać z 2 łyżkami oliwy, sprasowanymi ząbkami czosnku i paprykami mielonymi. Odstawiłam mięso do lodówki na godzinkę. 2 Do rozgrzanego garnka wrzucam zamarynowane wcześniej mięso i podsmażam mieszając. 3. Gdy mięso jest już podsmażone dodaje zblenderowane pomidory dodaje ziele angielski, liść laurowy oraz świeżo mielony pieprz kolorowy. 4. Całość dusiłam pod przykryciem na małym ogniu około godziny. Składniki się połączyły dodałam sól morską na końcu i listki pietruszki . Wyszedł gęsty sos mięso trochę się rozgotowało i połączyło z sosem
Gulasz z indyczej piersi
Idealny do kaszy ryzu czy klusek śląskich