Gulasz z indyka

Indyk « poprzedni | następny »
Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
zdjęcia: 1 z 1
Gulasz z indyka
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 4

Mięso umyć, osączyć i pokroić w kostkę. Cebulę obrać, umyć i drobno posiekać,


trudność: łatwe
czas:

Gulasz z indyka - SKŁADNIKI:

  • cebula
  • duży por
  • 2 szklanki rosołu
  • łyżeczka vegety
  • olej do smażenia

Gulasz z indyka - PRZYGOTOWANIE:

Mięso indyka umyć, osączyć i pokroić w kostkę. Cebulę obrać, umyć i drobno posiekać, podsmażyć na oleju. Mięso i cebulę włożyć do rondla, zalać gorącym rosołem i dusić 10 min na wolnym ogniu. Dodać przyprawy. Por umyć, osączyć, białą część pokroić w piastry i wrzucić do mięsa. Dusić 5 min. Śmietanę ubić. Umyte winogrona włożyć do mięsa, wlać śmietanę, wy mieszać i gotować jeszcze 5 min. Gulasz z indyka podawać z kluskami lub ryżem i surówką z warzyw. 100g - 120 kcal.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gulasz z indyka (strona 1 z 1)  
darek112

darek112

2008-12-20 20:04
:)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Indyk
Kotlety mielone w waflu Burger Low Carb Dietetycznie Indyk w sosie rodzynkowym
Roladki z indyka z kaszą gryczaną Pieczone pałki indycze Pieczeń mielona z indyka z zieloną soczewicą
Naleśnikowe zawijasy z indykiem i warzywami Pieczony filet indyczy Sałatka z indyka z ananasem
Pieczarki faszerowane mielonym mięsem Filet z indyka nadziewany suszonymi pomidorami Filet z indyka w oliwkowo-ziołowym sosie

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane