Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2268]

Gulasz z indyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Mięso umyć, osączyć i pokroić w kostkę. Cebulę obrać, umyć i drobno posiekać,

Gulasz z indyka

Składniki:

Gulasz z indyka

  • cebula

  • duży por

  • 2 szklanki rosołu

  • łyżeczka vegety

  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Gulasz z indyka

Mięso indyka umyć, osączyć i pokroić w kostkę. Cebulę obrać, umyć i drobno posiekać, podsmażyć na oleju. Mięso i cebulę włożyć do rondla, zalać gorącym rosołem i dusić 10 min na wolnym ogniu. Dodać przyprawy. Por umyć, osączyć, białą część pokroić w piastry i wrzucić do mięsa. Dusić 5 min. Śmietanę ubić. Umyte winogrona włożyć do mięsa, wlać śmietanę, wy mieszać i gotować jeszcze 5 min. Gulasz z indyka podawać z kluskami lub ryżem i surówką z warzyw. 100g - 120 kcal.