Gulasz z indyka

Indyk « poprzedni | następny »
Babcia Halinka - Przepis na: Gulasz z indyka offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Gulasz z indyka
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 4

Mięso umyć, osączyć i pokroić w kostkę. Cebulę obrać, umyć i drobno posiekać,


trudność: łatwe
czas:

Gulasz z indyka - SKŁADNIKI:

  • 50 dag piersi indyka
  • cebula
  • duży por
  • nieduża kiść winogron
  • pół szklanki 30% śmietany
  • 2 szklanki rosołu
  • łyżeczka vegety
  • olej do smażenia
  • pieprz
  • sól

Gulasz z indyka - PRZYGOTOWANIE:

Mięso indyka umyć, osączyć i pokroić w kostkę. Cebulę obrać, umyć i drobno posiekać, podsmażyć na oleju. Mięso i cebulę włożyć do rondla, zalać gorącym rosołem i dusić 10 min na wolnym ogniu. Dodać przyprawy. Por umyć, osączyć, białą część pokroić w piastry i wrzucić do mięsa. Dusić 5 min. Śmietanę ubić. Umyte winogrona włożyć do mięsa, wlać śmietanę, wy mieszać i gotować jeszcze 5 min. Gulasz z indyka podawać z kluskami lub ryżem i surówką z warzyw. 100g - 120 kcal.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gulasz z indyka (strona 1 z 1)  
darek112

darek112
offline

2008-12-20 20:04
:)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Indyk
Podudzia pieczone Stek z indyka z ziemniaczkami i fasolką Dietetyczne pulpety
Pierś z indyka z szałwią i mozzarellą Potrawka z indyka i młodą marchewką Pierś z indyka w sosie
Tymiankowe "sznycle" z indyka Sataye z indyka marynowane w szafranowym aioli Filet z indyka smażony bez tłuszczu
Dietetyczne pulpeciki drobiowe Faszerowane sznycle z indyka Kotleciki z indyka duszone w kalarepce

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

 
 Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

głosuj
 

Ostatnio komentowane