Gulasz z indyka

Indyk « poprzedni | następny »
Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
zdjęcia: 1 z 1
Gulasz z indyka
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 4

Mięso umyć, osączyć i pokroić w kostkę. Cebulę obrać, umyć i drobno posiekać,


trudność: łatwe
czas:

Gulasz z indyka - SKŁADNIKI:

  • cebula
  • duży por
  • 2 szklanki rosołu
  • łyżeczka vegety
  • olej do smażenia

Gulasz z indyka - PRZYGOTOWANIE:

Mięso indyka umyć, osączyć i pokroić w kostkę. Cebulę obrać, umyć i drobno posiekać, podsmażyć na oleju. Mięso i cebulę włożyć do rondla, zalać gorącym rosołem i dusić 10 min na wolnym ogniu. Dodać przyprawy. Por umyć, osączyć, białą część pokroić w piastry i wrzucić do mięsa. Dusić 5 min. Śmietanę ubić. Umyte winogrona włożyć do mięsa, wlać śmietanę, wy mieszać i gotować jeszcze 5 min. Gulasz z indyka podawać z kluskami lub ryżem i surówką z warzyw. 100g - 120 kcal.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gulasz z indyka (strona 1 z 1)  
darek112

darek112

2008-12-20 20:04
:)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Indyk
Indyk w pieczarkowym wymiarze Grillowany indyk na szpinaku Faszerowane cukinie
Pulpety indycze w warzywach Kasza gryczana z mięsem i pieczarkami, gryczotto Dietetyczne roladki z indyka z marchewką
Grillowany filet z indyka na rajskiej wyspie Kotlety mielone w waflu Burger Low Carb Dietetycznie
Indyk w sosie rodzynkowym Roladki z indyka z kaszą gryczaną Pieczone pałki indycze

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 
 Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 

Ostatnio komentowane