Gulasz z indyka

Indyk « poprzedni | następny »
Babcia Halinka - autor przepisu Gulasz z indyka offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Gulasz z indyka
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 4

Mięso umyć, osączyć i pokroić w kostkę. Cebulę obrać, umyć i drobno posiekać,


trudność: łatwe
czas:

Gulasz z indyka - SKŁADNIKI:

  • 50 dag piersi indyka
  • cebula
  • duży por
  • nieduża kiść winogron
  • pół szklanki 30% śmietany
  • 2 szklanki rosołu
  • łyżeczka vegety
  • olej do smażenia
  • pieprz
  • sól

Gulasz z indyka - PRZYGOTOWANIE:

Mięso indyka umyć, osączyć i pokroić w kostkę. Cebulę obrać, umyć i drobno posiekać, podsmażyć na oleju. Mięso i cebulę włożyć do rondla, zalać gorącym rosołem i dusić 10 min na wolnym ogniu. Dodać przyprawy. Por umyć, osączyć, białą część pokroić w piastry i wrzucić do mięsa. Dusić 5 min. Śmietanę ubić. Umyte winogrona włożyć do mięsa, wlać śmietanę, wy mieszać i gotować jeszcze 5 min. Gulasz z indyka podawać z kluskami lub ryżem i surówką z warzyw. 100g - 120 kcal.



Komentarze do Gulasz z indyka (strona 1 z 1)  
darek112

darek112
offline

2008-12-20 20:04
:)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Indyk
Golonka z grzybami i kiełkami fasoli mung Pierś z indyka nadziewana owocami Mielone kotleciki z brukselką
Rolada z indyka nadziewana Saltimbocca z indyka A'la gulasz z piersi indyka
Skrzydła indycze - duszone Ananasowa sałatka z indykiem i dzikim ryżem Syty kociołek,czyli makaron z indykiem i camembert
Indyk z oregano Bagietka nadziewana pastą z mięsa mielonego Kreatywne mielone
Dziś moderatorami są
misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

  • Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne

    Weź udział w konkursie. Odpowiedz na kilka prostych pytań związanych z Wielkanocnym Wydaniem Specjalnym 2014 i wygraj książkę Smaczna Polska autorstwa Magdy Gessler. Nagradzamy aż 10 osób!

1 2 3 4 5
 
 
 
Sonda
Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

 
 Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

głosuj
 
Ostatnio komentowane