Galeo

Galeo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 94]

Gulasz z indyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Gulasz z indyka podawać z ryżem lub makaronem.

Gulasz z indyka

Składniki:

Gulasz z indyka

 

  • Danie dla 4-6 osób:
  • 1kg udźca z indyka,
  • 40g mąki pszennej,
  • 60ml oliwy,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 20 marynowanych cebulek,
  • 20 pieczarek,
  • 2 marchewki,
  • 500g pomidorów,
  • 250ml rosołu z kurczaka,
  • sól,
  • 2 łyżeczki Przyprawy do gulaszu Galeo.

Sposób przygotowania:

Gulasz z indyka
Udziec z kurczaka pokroić w dużą kostkę, a marchewki w cienkie paseczki. Czosnek posiekać, pomidory obrać i pokroić w ósemki. Mięso oprószyć mąką. W garnku rozgrzać olej, smażyć mięso ok.3 minut i odstawić. Na oleju smażyć czosnek, pokrojone pieczarki i marchewkę, do momentu aż będą miękkie, posypać pozostałą mąką i smażyć przez 2 minuty. Indyka ponownie włożyć do garnka i dodać pozostałe składniki, dusić przez 1 godz.Przepis pochodzi ze strony www.galeo.pl