MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Gulasz z indyka wg Marii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczny gulasz i indyka z młodą delikatna cebulką.

Gulasz z indyka wg Marii Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz z indyka wg Marii

 

  • 500g udźca z indyka
  • 2 łyżeczki sosera
  • zioła: tymianek,majeranek
  • 1 łyżeczka-czerwona ostra papryka
  • sól, pieprz
  • 4 młode cebulki ze szczypiorem
  • 2 łyżki oleju

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z indyka wg Marii
Mięso opłukujemy, obieramy ze skóry i błon a następnie kroimy w kostkę.Młode cebulki opłukujemy i kroimy.Na patelni rozgrzewamy olej , wsypujemy mięso,dodajemy przyprawy, mieszamy i smażymy przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając. Następnie do mięso wlewamy 50 ml wody, przykrywamy i dusimy przez następne 10 minut.Potem do mięsa wsypujemy pokrojoną cebulkę ze szczypiorem,dodajemy soser , mieszamy i smażymy razem przez 5 minut.Gotowy gulasz układamy na talerzu i posypujemy szczypiorem.
Gulasz z indyka wg Marii
Gulasz będziemy przygotowywać z udźca indyka.
Gulasz z indyka wg Marii
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy mieso z przyprawami.
Gulasz z indyka wg Marii
Do miesa wlewamy wodę i dodajemy sosera.
Gulasz z indyka wg Marii
Na koniec dodajemy młoda cebulkę ze szczypiorem.