mkowalski

mkowalski

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Gulasz z indyka z kopytkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne, idealne danie na obiad.

Gulasz z indyka z kopytkami

Składniki:

Gulasz z indyka z kopytkami

 

  • 400 g piersi z indyka
  • 150 chudego twarogu
  • 4 łyżki otrąb owsianych
  • czosnek granulowany
  • 1 cebula
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 jajko
  • 2 łyżki otrąb pszennych
  • słodka papryka w proszku
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Gulasz z indyka z kopytkami
Mięso umyć a następnie pokroić w paski. Doprawić solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym, słodką papryką. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Wraz z mięsem podsmażyć na patelni z odrobiną oleju. Następnie zawartość podlać wodą i dusić około 30 minut. Następnie dodać koncentrat pomidorowy i zagęścić jogurtem naturalnym. Otręby zemleć na mąkę. Twaróg również zemleć lub rozgnieść widelcem i połączyć następnie z otrębami, jajkiem, solą oraz pieprzem. Z masy uformować wałki, pokroić je na kopytka, ugotować w osolonej wodzie. Gulasz podawać razem z kopytkami.