evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Gulasz z kapustą i pieczarkami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Gulasz wyszedł bardzo smaczny,mięsko miękkie i apetyczne. Ja swój gulasz podałam z kaszą gryczaną i ogórkiem konserwowym .

Gulasz z kapustą i pieczarkami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Gulasz z kapustą i pieczarkami

 

  • 400g chudej karkówki
  • 6 dużych pieczarek
  • 3 wielkie garście posiekanej kapsty
  • 1 średnia cebula
  • 2 łyżki mąki
  • 2 listki laurowe
  • 4 kulki ziela angielskiego
  • 200ml bulionu z kostki mięsnej
  • 3 łyżki oleju rzepakowego
  • Przyprawy wg.uznania:
  • papryka czerwona w proszku,czosnek granulowany,płatki chili,sól morska ziołowa (młynek Kamis)

Sposób przygotowania:

Gulasz z kapustą i pieczarkami
Mięso umyć,osuszyć i pokroić w kostkę. Oczyszczone pieczarki pokroić na spore kawałki. Cebulę obrać i drobno posiekać. Do szybkowara wlać olej,dodać mięso,cebulę i wyżej wymienione przyprawy.Smażyć mieszając aż cebula zmięknie a mięso się zarumieni. Dodać pieczarki i jeszcze chwilkę smażyć.Posypać mąką,zamieszać i wlać wywar.Wrzucić kapustę,ziele angielskie i listki laurowe,całość jeszcze raz zamieszać. Szybkowar przykryć pokrywą i ustawić na duży ogień (duże ciśnienie).Jak para zacznie się wydobywać z "dzióbka" zmniejszyć ogień minimalnie i "szybkowarować" 15 minut i gotowe. Zdjąć szybkowar z ognia,odparować i można podawać . . . .
Gulasz z kapustą i pieczarkami
Etap 1 tutaj na zdjęciu widzimy kolejne etapy przygotowania