pepsicOLA

pepsicOLA

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 193]

Gulasz z karkówki 3

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Smak i kruchość mięsa idealne - przysmak popełniony przez męża

Gulasz z karkówki 3

Składniki:

Gulasz z karkówki 3

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z karkówki 3
Mięso płuczemy i kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy mięso. Cebule drobno siekamy i dodajemy do mięsa razem z posiekanym drobniutko czosnkiem. Chwilę razem smażymy. Przekładamy wszystko do garnka i zalewamy gorącą wodą. Po 15 minutach dodajemy obranego ze skórki, drobno pokrojonego pomidora. Dusimy pod przykryciem aż mięso będzie mięciutkie. na koniec doprawiamy do smaku.